Thursday, August 5, 2010

cutable cuties & small pouch

apa hasil tangan yang korang buat pada waktu kebelakangan ini..?

ini apa yg ku buat time cuti sehari beberapa minggu lepas.. sambil layan anak main, sempat siapkan cutable cuties.. actually ada sepasang pillow comei ni.. hat kat bawah ni yg sedang wink-wink sebelah mata (awatnya? sakit mata kaa..?haha..) manakala yg satu lagi bulat je kedua2 matanya..

kedua2 pillow kecil ni declared as "hana nye" (maksudnya hana punya). ye la, anak kecil sorang ni, apa2 dibuatpun semua jadi milik dia.. layan je kan.. :D

actually ni project percooobaaaaaan menggunakan mesin sulam.. frankly, bukan lah 100% ku buat.. design mata ni inspirasi dari photoshop brush tool yg ku download dari internet.. dalam satu set tu ada mcm2 kawaii faces.. so ku cuba dua kawaii faces dulu..

kisah nak convert dari jpg ke vector.. vector ke emroidery file mmg panjang.. makan hari nak cerita habes.. ngaaahaha.. akhirya, ini lah hasilnya..


*wink-wink : nak aiskrim satu..!


yg ini pula, purse menggunakan flex frame.. yg ni pun declared as "hana nye"
isinya? gelang tangan n kaki kristal yg ku buatkan utk hana, beberapa keping syiling dan wang kertas rm1.. iye.. si kecik ni pun nak melaram bawa wallet..

No comments: